HARJOITUSOTTELU


Var ju sista träningsmatchen på hemma is för Sports del igår, mot TuTo (TuTo drog på sig lite utvisningar ↑). Matchen slutade 7-3 till Sports favör, efter 7 snygga mål (+ ett snyggt av TuTo).. Häääärlig träningsmatch, alla var glada, det var äntligen lite fiilis och publik, kändes nästan som en "riktig" Mestismatch. Mäktigt. Snart börjar det påriktigt. :)

DUBBELBLOGGAREN

Guy (lärare): E de din farsas nummer du har fyllt i här?
Sonja: Aij häh? Vems?
Guy: Din farsas nummer, e de den du ha fyllt i här?
Sonja: Aij, som... Papp miin?

Inte är det lätt att vara från Jeppis HELLER!

SAKNAR EKENÄS LITE IDAGFLYTET FORTSÄTTER


For till KP Suvicenter efter hockeyn, här sitter man nu. Fet och illamående mätt med en halv pizza kvar på golvet. Nätt. Så kan man också spendera en fredag. Och jag är trött. Jävligt trött. Och glad. Vilken dag det varit. Eller vecka. Hela veckan har varit grym. Och allt idag. Har hänt för mycket för bra. :D I like this shit.

Är det inte ironiskt att hela veckan har jag somnat kring 00.30-01.00 men nu när det är helg så är klockan 23 och jag håller på att däcka? Lollollol. -.- ei kivaa.

Ifall Matilda undra kan jag ju säga att dina vänner i Umeå (heheh) förlorade 3-6.

2LEARNING TO TALK AGAIN


gammal bild


Började 8, slutade 10. Sellainen päivä. Ikväll är det som sagt hockey och jag är jävligt taggad. Väntar på riktiga säsongen då man får stå i klacken och ba skrika ! Snart så. Mindre än en månad kvar tills Mestis börjar i af. VILL HA MITT SÄSONGSKORT HEM NUU så jag har nåt att titta pååååååå (haha) nej herregud min blogg börjar nog lida lite nu av att jag er jetetröt. KAUHISTUUS. Pusshej

IF YOU CAN DEFINE LOVE, IT'S NOT LOVE

Att man kan bli så beroende av någon man inte ens eller knappt känner. Sjukt säger jag. Och jävligt störande! Har man inte problem så skapar man dom. Tydligen. Damn right. Nejnej var inte oroliga, jag är inte på dåligt humörd. Bara lite besviken på ödet över en löjligt barnslig grej. Varför allt sånthär (pluralis) på en av mina sämre dagar? Sånt stör mig. (SUPERBARNLIGT JAG VEET, brydd mig...) Men nåjå. Nya tager i nyer frilla (tack Jessicaaa :)) imorgon. Godnatt♥


LIVET ÄR PIIS ÅF KEJK!


Kiva när man ser ut som en fucking brottsling på det passfoto man ska ha till körkortet. Nåjaaa...

Det är så skönt när skolan är på gång påriktigt nu. Man är trött på kvällarna efter en lång dag och man längtar till helgen. På ett bra vis alltså. Allt flyter på även om vissa dagar är sämre än andra. Idag ska jag på teori och sen ska som sagt mitt hår halveras (på tjockleken, inte längden!!!!1). Imorgon är det inte bara efterlängtad helg utan även HOOCKEEY mot Björklöven! Att sån rapport från Korkeamäki, nu bums till bussen till stan!

TA MIG PÅ ORDEN

Heissan sveissan. Jag hadd ju en blogg också... MORJENS! Senaste dagarna i korthet: skola, nya människor, gamla människor, bilskola, stress, och SVÄLT (haha nånej). Imorgon får jag i alla fall äntligen mitt hår klippt av Jessica Josefssyster. JÄVLA SKÖNT, det är sjukt fult just nu. Och sådär by the way så får jag börja övningsköra så fort som jag fixat passfoton. Vilket är jävligt snart. Och ikväll är det hockey.

Jo, det går bra nu, så att säga.


I SHOULD THANK YOU, MORON


Adele  - Hiding my heart away


OSTBÅGAR

Är det bara jag som tycker man borde få med engångshandskar när man köper ostbågar?
/tjejmedorangefingrar

15 AUGUSTI


”Ja heter Sarah men dom flesta kallar mig Sebbe, ja e 17 år men fyller 18 om nån vecka, ja kommer från Ekiinees men flytta ti Vasa fö att…” får man väl rabbla upp ett par gånger såhär första skolveckan. Jag är sämst på att göra bra första intyck och att helt enkelt presentera mig själv. Jag gillar inte det där fake man måste slå till med, så jag brukar bara mumla något drygt och där med det. Men nu kör vi påriktigt. 

DÅÅGSPIIKÖR

Pratade just med hunden (som alltså bor med familjen Ekenäs) i telefon. Att sånt i vår familj. Alltså det var ju nog mutsi som ringde och inte vovven förstås, men det har blivit en sjuk grej vi håller på med att då och då – speciellt då jag inte har tid att prata – så frågar mamma ”ska du prata me Wilma” (ja, hon heter så alltså) och jag ba ”nee”, varpå mamma säger ”VAH!? SKA IT DO?”, och så känner jag mig tvungen. Som sagt: att sånt i vår familj.

BÖRJAN AV TORSDAGKVÄLLEN


IGÅR OCH FÖRRGÅRHO VI SKA


Såhär har jag sett ut det senaste dygnet mellan tre på dagen och tre på natten. Såväl på teoritimmen, hockeymatchen som på Konstens natt. Varmt och skönt att vandra hem från Hoviska till Högbacken i shorts. Not. Träffade förresten en Ekenäsbo på Hoviska, fan vad Svensk-Finland är litet egentligen.

Igår var trevligt, och jag var N Y K T E R. Fast det är inte min grej och supa med 13-åringar på Hoviska så. :D Hehe nånej. :) Träffade en massa trevligt folk där och så, visste inte att det var så roligt att va nykter bland med fullt folk. Gotta try that again. Men ja, det är nog jävla skönt att inte ha krabbis idag i alla fall. Believe it or not liksom.

Idag är det hockey igen. Ses på Kopparön! kanske Jalava gör mål igen hahaha

GAMEDAY,

Idag är det ingen vanlig dag, för det är hockeymatch på Kopparöön, tjohej! Faan vad jag längtat. Vad vi längtat. Vad Vasa längtat. Jag missar Red Ducks match p.g.a teori men men... 18:30 SPORT - JUKURIT! Efter det Taiteiden yö.


FÖRRA AUGUSTI


Random bilder från augusti förra året. :D

Det var en fin tid. Augusti 2010. Rolig. Skrattretande. Problematisk. Allvarlig. Mindre allvarlig. Men ändå helt fantastisk. Jag hade precis flyttat till Vasa, och visste inget om stan. Det var lite som ett äventyr att flytta hit och första månaden gick ut på att jag börja kela hur allting fungerade här. Nu känner man ju till det mesta, allt från vad "kvarteren" heter till vem som är mest populär osådär. Ni förstår? Men det var så skönt då jag flytta hit, att inte veta ett piss om folk och dom visste inget om mig. Inga fördomar, inga problem helt enkelt.

Men ibland är det faktist frustrerande att Ekenäs är 6 timmar bort.
För jag hatar att sakna. Speciellt dig.

NICE SURPRISE

TJE! Eller morrn. GroggyTjej93 här. När jag kom hem från bilskolan igårkväll stod Josef bakom dörren, najs sörprajs (hon skulle egentligen kommit på torsdag och jag hade typ zero planer tills dess). Vi snacka sådär 7 timmar innan vi slocknade. Bra gjort. Anyhow, ska dega ett par timmar och sen in till stan. BEHÖVER. KLÄDER. Och så ska vi kolla på stuff för att göra kämppän aningen hemtrevligare. Very needed. That's it fo' today y'all. Hörs

STALIN JE HÄIJM
Josef är hemma, jeejee! Om ni undrar varför jag inte bloggat idag azz.

RUDOLF KARIN ANNA SUNE HÅKAN

Sitter inne och degar. Kollar på Sunes Jul (på Youtube, kollade klart Håkan Bråkans Jul igår... heeeh). Har precis fixat mig. Ska så småningom söka in mig till stan. Idag börjar nämligen en viss fröken Högberg bilskolan. Jag vet absolut ingenting annat än väjningspliktskylten, hur man byter däck & olja & bromsvätska, och att Opel är bäst. Men det går nog bra det här ska ni se...


HAVE A GOOD ONE !


080811 - ETTÅRSDAG

Idag är det ett år sedan jag och Josef träffades. Fniss

How was I supposed to know she was such a wierdo? ♥
clue 1: " ja hade en finne här *RKATATA* "

Vi har sedan dess bl.a. gått på ett 1000-tal hockeymatcher
(varav en GULDmatch i Mikkeli),
kvävts av skratt 5 miljarder gånger,
börjat dela lägenhet,
gjort olagliga saker med en cykel (hahaha),
träffat Oskar Osala,
cyklat förbi #nittioett tillika som vi dött av garv,
och kramats hela TVÅ gånger. Mys


TATUERING NUMMER 2

Det är svårt att få en rättvis bild. På bilden ser texten lite sned ut men det är bara armen som är lite... sned.  Här är i alla fall min tatuering som jag gjorde i torsdags. Den är precis som jag ville ha den och som jag ritade upp. Jag ville inte ha den med exakt likadana bokstäver och storlek för det skulle bara blivit kontorsaktigt. Så såhär blev den! För sent att göra nånting åt det. ;) Jag är i alla fall så nöjd jag kunde bli. :)

Och eftersom alla kommer att fråga, nej det gjorde inte ont. Inte ens lite. Jag har en kompis som laga en mindre tatuering på samma plats och spydde 2 gånger, så jag var livrädd. Men det var precis lika skönt som på armen. Det beror väl på hur känslig man är i och för sig. Men det är liksom inte bara skönt som i "nä int gör det ont", utan det är helt sjukt jävla skönt. FÖRSTÅR NI!?

ONSDAGEN MED SOFIE

Under min bloggpaus (haha) var jag till Tenala med Sofie. Det var mys. Så ni får en bildbomb, när jag för en gångs skull kom ihåg att ta med mig kameran. Ni ba: Duktigt Sarah! Ja ba: taaack.

Jaja, först for vi till Tenalas enda matpaikka: Brasses:
Sen for vi o titta på min bil. Han (bilen Lars) var fylld med måsskit på utsidan men annars mådde han bra.

Vi tog lande-bilder.

Sen for vi till hennes stuga. Nostalgiska som vi är spelade vi bland-cd:n från 2009 med bl.a Wings of love och finsk folkmusik, haha. Sen spela vi naturligtvis mölkky. Jag tror vi är sämst i världen på det spelet...

Fin dag. Tenala är lite mysigt ibland. Obs, ibland. Inte att bo där liksom. Men sådär once in a while. Folk glodde på oss som om vi vore aliens, men så är det väl när en människa som inte bor i Tenala besöker byyyn. höhö

HAN FYLLDE ÅR IGÅR


24 gamla år. Synd bara att hjärnan stanna där i tonåren. ;) Nånejnej! Grattis pisshovo.

LONG TIME NO SEE, HOME!
Högbacken är sig likt och det är superskönt att vara hemma. Tomt, men skönt. Har ju inte Josefin här förrän på torsdag. Men men. Får väl njuta av tystnaden, hahaha.. AANYHOW, ska så småningom packa upp lite och sen kolla på film. Och imorgon ska jag inhandla lite mat tror jag bestämt... tackar pappa stort för att han fyllde kylskåpet med NÅNTING när han var här, annars skulle jag liksom dött av svält by now.

Att sånt.

BUT YOU WON'T DO THE SAME


Woopwoop, I'm back mates! efter min jättelånga bloggpaus haha :)

Just nu sitter jag i IC-tåget påväg till Vasa. Inga byten i Seinäjoki, thank God. Utan rakt till Vaasa. Sen taxi till lägenheten. Ikväll får jag sova i min egna säng, i min kämppä. Något jag inte gjort på 4 månder. Förstå den känslan.

BYEBYE:)

Nu ska jag ha en liten bloggapaus på - håll i er - hela 3 dagar! Annamma ändå, jag slår på stort... Nejmen, nu är det sista dagarna i Ekenäs för denna sommar och jag ska bara njuta och inte ägna tid åt datorn. Har fullt schema fr.o.m imorgon då jag ska till Tenala med Sofie och på torsdagen ska jag bl.a. tatuera mig. Woopedy!

Åker till Pampas troligtvis på fredag. Hörs då ♥DÄR GÅR GRÄNSEN


Hej alla troende. Kan ni se på första bilden och säga att ni fortfarande tror på Gud?
Jag ifrågasätter inte, jag bara undrar.

HELT UNDERBAR DAG,


- idag. Det har varit great. Steg upp 9 (sköijar it!) men jag vaknade först sådär påriktigt nångång där 15-tiden och då hade jag redan varit i stan 4 timmar. Vissa dagar är man sovande vaken. Ni vet? Anyhow, det var chillonpampillon vid Matildas café nån timme då jag väntade på att Lina skulle sluta sitt coola (nästan lite fabulösa) jobb. Vi for till KotiPizza och catcha upp några timmar och sen en sväng till Säästö Pörssi - Ekenäs hjärta. Hahaha. Fick skjuts av körkortsbryydin herself efter det till Astrid. Skulle bara chillonpampillon där en halvtimma eller så men blev där typ 2-3 timmar och pratade om navlar (huj) bl.a. Nätt schakk. I alla fall så har det varit den skönaste dagen på länge. Helt suverän. Ah, August, I adore you. Å HEJ, NÄR JAG GICK HEM VAR DET MÖRKT! Mysfaktor. Bara för att riktigt completea denna dag ska jag kolla på några avsnitt Frendit. Kärlek säger jag bara. Kärlek.

Sov sött. ♥Sista bildn ↑ (långt hår!?) stoliger från Linas hurja bloggin, dom andra två e mina mästerverk. Hahaaa


I WISH I WAS A PUNKROCKERFörsta dagen av årets bästa månad påbörjas idag med chillonpompillon med Ilkka på Jäggu, Giganttibesök (så jag får min dator tillbaka och kan bomba er med augusti-10 bilder) och kahvia med Lina aka Ruterdam. Den här veckan kommer bli helt sjukt nice måste jag bara säga... Legendariska planer, pluss bara det faktum att det är augusti. FINALLY!

I love this month.
You'll see.


RSS 2.0