HATKÄRLEKEN TILL FOTBOLLEN


Alla vet att Finland inte är en fotbollsnation. Men vi hoppas ändå på att en vacker dag kvala oss in till EM eller VM. Dock kan vi efter kvällens dragning om vilka grupper det är till VM-kvalet konstatera att det inte blir 2014. Finland är i samma grupp som Frankrike, Spanien, Georgien och Vitryssland. Suck. Nästa mästerskapsarrangeman-hopp ligger på EM 2016. Och då är Litmanen, like what, 80 år? Kan inte en fotbolls-Granlund dyka upp snart!?

Finland har aldrig spelat i EM eller VM. "Bara" OS. 1936, 52, 80... och nångång till som jag inte minns. Länge sen i alla fall. Inte på min livstid, om vi säger så. Sorgligt saldo. Litmanen, Forssell, Johansson, Sparv och Jeremenko i all ära men vi får nog vänta några decennier på mästerskapsarrangemang. Förhoppningsvis under min livstid. Heh.

by the way, finländska ishockeyspelare börjar hitta till twitter. Lepistö var först ut, sen Osala, numera även Jarkko Ruutu, Mikko Lehtonen och Nemo Nieminen. Hurja! Check'em out @jarkkoruutu, @mikkolehtonen, @TampereenPoika


Kommentarer
Postat av: anna

någon gång snart kvalar de nog in ;)

2011-07-31 @ 00:13:00
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback
RSS 2.0