JUST A MEGAN FOX QUOTE


"We live in aworld where losing your phone is more dramatic than losing your virginity."

I'VE BEEN KNOCKIN' ON THE DOOR THAT HOLDS THE THRONE

Började dagen med att ta bussen in till stan där jag först drack morgonmål på Görans och sedan köpte ut min biljett till hockey-VM i maj! Woop! Fyra timmar skola, och idag var det otroligt SEGT. Blää. Skitskola. Sori, omoget, jag vet. Men jag orkar inte! Efter skolan hade jag sista övningskörningen. Eller ja, förhoppningsvis sista övningskörningen. IMORGON GÄLLER DET! Har just nu feber och grym huvudvärk, så det känns inte jättebra, men nåja... kanske!

Dessutom har mitt virusskydd gått ut så jag ska nog stänga ner internet nu. Heh.

15 MINUTES OF FAME

Imorse såg jag på På Spåret, enbart för att de hade "besökt" min nuvarande bostadsort Vasa, och hade frågor om finlandssvenskar och t.ex lite finlandssvenska ord som skyddsväg. Har aldrig tänkt på att det ordet inte fungerar på rikssvenska. Kolla programmet här på SVT Play. Det var helt huippu. De pratar om Vasa ca 20 min in i programmet.

ISHOCKEY I ALL ÄRA MEN...

Såhär är det, för dom få som inte visste: jag är från södra Finland. I södra Finland spelar man handboll. Ovanför Riihimäki vet man inte ens vad handboll är. Och inte emellan Helsingfors-Riihimäki den delen. Bara de tvåspråkiga städerna i södra Finland har lag, och så förstås Riihimäki. Jag har turen att komma från en stad där sporten handboll är ganska stor och är i stort sett uppväxt med en handboll i handen. Därför tar det lite emot att erkänna att jag inte sett en enda match i handbolls-EM detta år (fattig studerande utan kanaler!)... Idag avgjordes dock mästerskapet och mitt kära Kroatien kämpade sig till ett EM-brons. Cool! Tänk att dom klarade det utan att jag tittade på. :D

guldet gick välförtjänt till danmark vilket betyder att sverige får det tufft i os-kvalet. stör inte mig precis. go danmark!
& så vill jag såklart nämna varifrån jag stulit bilderna, härifrån

FOLLOW YOUR HEART


Hela morgonen har gått åt soffhäng och att glo på Frendit. Godkänt. Ska så småningom invänta Josef så vi kan vandra iväg till ishallen, äntligen lördagsmatch! Sport-TUTO. Annars blir det väl en lugn kväll till skillnad från igår. Måste också hinna do some grocery shopping efter hockeyn för kylskåpet ekar tomt.. Ah, jag saknar när man bodde hemma och kylskåpet alltid (no matter what!) var proppfullt. Ni som fortfarande bor hemma: APPRECIATE IT!

HEMMADAG


Sjuk idag, har försökt göra något vettigt och städat lite grann här i lägenheten. Hittade bl.a. fusklappen från slutspelet, hihi. Minnen! sulle sulle, lyöt, yhdistä med ett ä? Tror någon hade lite bråttom när den lappen skrevs. Haha anyhow, tänk att det är ett helt år sedan! Blev återigen påmind om det faktum att tiden går så jäkla snabbt!

26.01.2012

Satt och lyssnade på Springsteens nya singel ↑, som Jussi tydligen inte hade hört.

Jussi: värst vad Kent har blivit glad!
Jag: Ööö... det e Springsteen?
Jussi: Vah!? Lever han?

I THOUGHT YOU KNEW THAT ALREADY





POMO, THE BOSS, EL KAPITÄÄN


AAH FAKKKJEEA! TICKETS!

Vi är lediga från skolan idag. Min klocka ringde ändå 7 och då var det bara att fara up and away för att ställa sig i kön till Springsteens biljetter som släpptes klockan nio. Direkt efter att jag fick biljetterna i handen sprang jag till något som jag hoppades skulle vara sista övningskörningen. Fickparkerade och körde lite i stan. DET GICK SKIT. Skyller det på min trötthet. Men ändå. PERKELE! Jag blir sur när jag vet att jag kan bättre. VMP!!! Ska köra upp nästa vecka, men har en övningskörning före det ännu. Jag MÅSTE få mitt körkort före jag far till Ekenäs nästa helg. SÅ E DE BARA.

SLEEPY KITTY, PURR PURR PURR



LÄTTAR MITT HJÄRTA


Jag har fobi för allt som är enkelt. Enkla saker. Enkla uppgifter. Enkelt tänkande. Enkla människor. Förstår exempelvis inte hur man kan lyssna på en låt utan att tänka på lyricsen. Det är vad jag kallar att missbruka musik. Och tid. Förstår heller inte hur man kan göra något på ett vis, utan att tänka på hur man möjligtvis kunde göra det på ett annat vis. Kan ju bara kort och gott säga såhär, jag tänker alldeles för mycket. Alltså mycket mer än det kan verka som att jag gör. Haha..

är så förbannat trött på att folk försöker bevisa att dom är något. om ni är något, så borde det räcka med  att ni själva vet om det. huvudsaken är hur man känner sig. att man har bra självkänsla och självuppfattning. har man det så behöver man inte bevisa ngt eller få bekräftelse. just be yourself & hope you're not one of those idiots!

SÅ JÄVLA SKADAD "TJEJ"

Jag minns tiden då det värsta som fanns på internet var Kissie. Hon är en ängel jämfört med idiotbloggaren i den här videon ↑. Haha, alltså så JÄVLA borta. Stackarns tjej. So many idiots, so few bullets!

IHANAA LEIJONAT IHANAA


Ifall nu någon out there missat det så kan jag berätta för er att Finlands U16-lag i ishockey har gått och vunnit OS-GULD här i helgen, i Youth Olympics. NICE! Om jag minns rätt så var finalen mot Ryssland och Sami Kapanens son Kasperi avgjorde det hela på straffar.

För övrigt så är klockan snart halvtolv och det är tre timmar skola kvar. Min flunnsa börjar ta över huvu (ni vet känslan?) och allt känns bara jäkligt jobbigt. Trodde förra veckans irritationer för smörisar var pms-känslor, men NEJ SURPRISE det visar sig bara vara vanliga känslor. Hur fan ska jag stå ut ännu några veckor med det här? Kill me.


EN ANNAN SÖNDAG

Jag minns när det fanns saker att göra på söndagar här i Vasa. De var bättre förr. Dagen har gått åt, men i stort sett åt ingenting. Och imorgon är det skola igen. My feelings about that e typ såhär:


Så småningom ska Högberg bänka sig i soffan och kolla på "valvakan". Tills vidare sår ni en bild på hur jag såg ut när jag stack iväg och röstade till Suvilahden koulu + en varsin bild på mina ack så missfostrade inneboende.

PRESIDENTVAL


Idag är det presidentval här i Finland. Har haft ganska länge på klart vilken kandidat som tilltalar mig mest. Jag är inte supermega insatt men jag har ändå relativt bra koll, and most important: jag bryr mig.

Förutom det är det väl vilken vanlig söndag som helst. Jag har rostat bröd och ska kolla på Play del Sol medans katterna springer omkring och snön öser ner där ute. Perus söndag på Högbacken alltså. Have a good one.

EDIT 11.55: NU ÄR MIN RÖST STÄMPLAD!

TAHDISSA LYÖ TUHAT SYDÄNTÄ

Igår igen var det bra hockeymatch. Jag och Jussi sa det, att det finns inget annat än guld i sikte i år heller!! Helt ärligt, kan något Mestis-lag rubba Sport när det verkligen gäller?! (fast då kan vi ju förstås behöva kvar en spelare som Kangasmäki) Jag pallar inte ett lika spännande slutspel som sist! Eller vänta. Det gör jag visst. 8 matcher kvar av grundserien, 4 på hemmaplan. Det är NU säsongen börjar påriktigt!!!! aaah, LOVING IT♥

obs! bild från vbl.fi, foto Seppo Lammi

WHO'S YOUR DADDY!

Yours truly har klarat teoriprovet! På första gången! BOSSIT. Hade 4 (1+3) fel, och man får ju ha typ 11 (3+8). Ni vet inte hur jag har fruktat detta teoriprov, i flera år, och nu är det äntligen över. Det skålar vi för! Snart till ishallen.

19.01.2012


Har egentligen haft en sugig dag. Blev lite bättre när jag fick resultatet att jag har lässvårigheter, det var inte LITE lättande att påriktigt ha en "förklaring". Jag är liksom inte dum i huvu längre, utan jag har benämning på varför jag har en mänsklig svaghet ! Det här betyder t.ex att jag kan få längre tid på studentskrivningarna och att jag är utan tidsbegränsning när jag skriver teoriprovet. Men huvudsakligen: en förklaring.

Har ägnat kvällen åt att öva på teoriprov på nätet, skrivit upp alla frågor jag failat på och övat på alla märken om och om igen. Inte ska väl det vara totalt omöjligt det heller att ta sig igenom..

HOCKEYNAGLAR


Natalie var här idag och fixade mina naglar (och tvätta potatis haha). Direkt efter det blev det hockey och mestis el clásico Sport-Jukurit. Äntligen en riktigt bra match och dessutom fiilismatch. Dock usla domare. Och jag brukar verkligen inte klaga på domare... Annars var matchen bäst! Drama, slagsmål och vinst på förlängning. VITUTTAAKO?

HÄR SITTER JAG OCH GRÅTER SOM ALDRIG FÖRR

stefan liv, du kommer alltid vara nummer ett. vi ses i nangilima ♥

WANTIES, AND THINGS I REALLY NEED


och så vill jag ha Jag är Zlatan:
jepjep

JAG. MÅSTE. DIT!!!






IF YOU WERE SINGLE AND I HAD A BOYFRIEND, I'D CHEAT WITH YOU. BIG TIME.

Jag tror jag har fått någo fel i huvu. På dom senaste två dagarna har jag länkat över 20 km. Steg bl.a upp i morse klockan 7 fastän jag började 10, bara för att länka. Fel i huvu, jo jag vet.

What else? Mörkerkörningen avklarade jag för några timmar sedan. Skönt att ha det undan. Hmm. Annat då? Lägenheten i Ekenäs jag ville ha, har farit. Jag vill till Ekenäs (läs: typ Karis). Snart är det onsdag, då får jag mina naglar fixade. Jag är hungrig. Jag längtar efter imorgon, då kan man ladda ner senaste avsnittet Pretty Little Liars. Jag fruktar den helg som är på kommande, pallar inga flera tråkiga helger här i Vasa (senaste helg sög). Jag är supersugen på en kycklingsallad...
Osåvidare, osåvidare. Inget speciellt. Nej, inte idag heller.

EN VECKA I JANUARI VIA IPHONE

Har man en iPhone tar man jäkligt mycket bilder. Så är det bara. Här är några mer och mindre onödiga från den senaste veckan. Som gått så jäkla långsamt. Känns som att jag varit i Vasa en månad, men nej... 1 vecka och 1 dag. Hups.

Som vanligt lär söndag bli en förjävla tråkig dag. A-junnu har match men jag orkar inte sminka mig för det, så blir väl någo filmmarathon. Laddar ner Big Bang Theory season 3 och Sällskapsresan för tillfället. Borde läsa på teoriprovet, men det är ju sååååååå tråååkiiiiiiiiigt. Kommer börja läsa sen när jag failat ett par gånger typ. :D

BARA EN TANKE

Om man sku hitta tillbaka till den här bloggen, för enkelhetens skull?

RSS 2.0