HÖGBERG GOES RADIOSTARA

For till Karis imorse och gick omkring där i affärer. Sen när jag sku gå tillbaka till bilen kom en från Radio Vega Västnyland fram till mig och ställde frågor om var jag väljer att handla & varför. Vill ni höra mig säga "jag vet inte" ofattbart många gånger så kan ni lyssna på Radio Vega Västnyland imorgon, någongång på morgonsidan.

Dagens Karis-visit resulterade även i att jag nu har praktikplats nummer två klar. Sköne!

28 FEB 2012: IF I COULD TURN BACK TIME

Yrkkis-studerande som man är så är det ju sportlov denna vecka. Helt skönt nog, int tackar man ju aldrig nej till en veckas ledighet. Spenderar mesta delen av min lediga vecka här i min "kära" hemstad Ekenäs. Skönt. Igår var jag till lägenheten som jag ska flytta till redan i början av april. Packade upp lite där och började planera hu jag ska ha det. Det är helt klart min drömlägenhet, bortsett från att den är placerad i Ekenäs :D så är allt perfekt. Sku hellre tagit en lägenhet i Karis, men nu blir det såhär över sommaren och nog fan blir det väl helt okej dethär med.


Körde en stolt lillebror till skolan i morse innan jag löste ut ett par biljetter i Ärrän. Hade planer på att fara till Karis men orkade inte köra i dethär vädret (bilderna ovan får tala för sig själv). Enligt min iPhone (och den kan man ju lita på) så ska det va bättre väder i morgon and I really, reeeeally hope so!

Spola tillbaka tiden till lördag 16.00 och återuppleva helgen igen? Jatack!

"EN BILD SÄGER MER ÄN TUSEN ORD"


Bra helg med elitklassad tajming. Karis e nog tammifan bäst de!


HERE'S A WARNING, SOME FINAL WORDS

Oj jag hade ju en blogg ocksÅ. Har haft så sjukt fullt upp. Två bra dagar, först i Tampere (bloggar om det när jag har tillgång till egen dator!) och igår eftermiddag kom vi till Ekenäs. Var ut o köra för första gången sedan jag fick körkort och fan det var kul!!! Känslan när Double Nature låten kom på radio och vi körde på motorvägen med högsta volym.. Och bara VRÅÅÅLA MEEEED!!!! Ahh :D haha! Nu snart till stan och sen till Karis. Och SEINAR får vi se vad som HÄNDREN! Jööööö.

JUST BECAUSE I'M A PLAYER, DOESN'T MEAN I ENJOY PLAYING THE GAME..

Idag har gått oroväckande snabbt. Tre timmar skola (inte fyskam att sluta 10.45) + en omtent lite senare som jag tror gick bra (!) och sen besök av Camilla på kvällen. Envisas tydligen med att inte sova den här veckan, inte sovit mer än 5h/natt sedan förra veckan nångång. Och det börjar liksom kännas sådär smått. Ifall intresseklubben vill antecknaa...

Men imorgon tar jag tidig helg då vi (jag och Josefin) sticker iväg till Tampere för att kolla på lite ishockey, sova i sköna hotellsängar och äta bland det bästa som finns: hotellfrukost. Naais!

.


FÖR OM JAG TAR I FÖR LÖST, HAR JAG FÖRLORAT ALLT IMORGON BITTI

Jag gick och var nervös inför hockeyn hela dagen, och så går dem och vinner 9-0. Hahaha! Jonej, int kan man klaga int. Helt ärligt, vad GALET. 9-0!!! Hela dagen har vart BRA och speciellt kvällen har vart riiktigt jävla lyckad på alla sätt o vis :). Sen var ju nog pricken på i:et lätt då jag efter matchen träffade på Halava som äntligen signerade min iPhone. Har tänkt på det hela hösten men nu äntligen blev det gjort. Jeeeie, onnellinen Sarah täällä!


Och på tal om hår (huj på håret ovan) så har jag nu försökt färgat håret i en röd toning, slutspelet i ära. Blev bättre än sist och "syns att det är rött", enligt Josef. Jag själv ser ingen skillnad än. Skitbelysning här hemma. :D

Med en bra:ig dag kommer en bra:ig låt:

TURKU VAPISEE

* Kul bussresa med RA, träffade massa "nya" trevliga människor!

* Vi ägde dendär såkallade "läktarmatchen" i Kuppis. När inte vi skrek så var det så tyst att man hörde vad domarna sa sinsemellan. Påriktigt.

* Sport vände matchen från 2-0 och 3-1 till 3-3 och sedan blev det vinst på OT. Vilket betyder att vi leder 2-0 i matcher, 2 vinster kvar alltså och vi är i semifinal.

* Vi skrek till Åbopubliken våra ramsor "nyt taistellaan, KAIKKI mukaan!", "nouse ylös, meidän Sportille" och "koko halli". Dom va knäpptysta såklart.. Lite senare säger speakern "ja kaikki mukaan, koko halli" eller nå sånt. Vi repee.

* Efter matchen for några av killarna och länka med spelarna. Hahaha.. Och i bussresan hem var nog ankkalaulu det absolut bästa. Vissa slockna efter Björneborg och vissa hadd fiilis till tusen enda till Vasa.




"Sport kiitti paikalle saapunutta pientä, mutta äänekästä kannattajajoukkoaan."
jatkoaika.com

Jaa, vad ska man säga. Bortamatcher är nog bland det bästa som finns. Vi var hemma about 3 och då var det nog heti nukkumaan. Är faktist inte speciellt trött fastän jag steg upp 8. Jaaijah, imorgon hemmamatch!

LÖRDAGEN DEN ADERTONDE I ANDRA


Godnatt ♥
ps, imorgon 12-tiden rullar vi ner mot Åbo för match! Awesome!

"VI TAR MED DEM TILL APBERGET"


En kort videosnutt från idag.
Snart mot ishallen!

I'M A DOUBLE NATURE!


ALLTSÅ DE JÄNNITTÄÄ SÅ JÄVLA MYKY JA HAR VÄRSTA FJÄRILAR I MAGEN OMAJGAAAAAAAAAAD! Första slutspelasmatchen idag. Mot TUTO. Klockan 18:30. På Kopparön. VITSI JAG E TAGGAD!!!!11

THE VOICE OF EKENÄS


Mikko Sipola, från min hemstad Ekenäs, var helt klart bäst i kvällens avsnitt av The Voice of Finland. Ååh. Har hört honom nångång live på Fé, han e faktist helt sjukt bra. Jag hitta inte någon studiolåt av honom på YouTube så kan inte embedda, men här är en bra länk till en cover han gjort ifall nu någon sku vara intreserad. Nästa fredag är Krista Siegfrids med i TVOF. Spännande. Längesen jag följde något liknande tv-program så jag är helt superexcited, hehe.

M-M-M, SARAH LIKEY


#ootkomee

LOVE MAKES THE WORLD GO ROUND... SO DOES 5 SHOTS OF TEQUILA, WHAT'S YOUR POINT?

Hörni hej. Högberg har haft en ganska bra dag, gått och varit glad utan anledning. Naac. Min årskull är förövrigt just nu på havet och leker fyllon (#abi12), kul för dem! Själv sitter jag hemma och myser med min retarded katt. Kul det också. Laddar inför morgondagen som faktist råkar vara min sista riktiga skoldag i Vasa yrkesinstitut för terminen. Eller?

FÖR ETT ÅR OCH SEX MÅNADER SEDAN


Här kommer en liten påminnelse om att sommaren faktist finns. Jag har suttit och glott på gamla bilder en stund. Sjukt vad tiden går fort och hur man förändras hela tiden. Och det är jag glad för. Både personlighetsmässigt men också med tanke på utseendet, hahaha. Nej men allvarligt, varför tar man inte vara på nuet?! Ser på bilder från 2010 och skulle inte vilja tillbaka dit men önskar bara jag hade uppskattat den tiden lite mer! Lite carpe diem-fiilis kanske.

"Life is what happens when you're busy making other plans"

PS, vitsit vad bilderna skär sig mot min vintriga header. Haha!

SHIT JUST GOT REAL!

Vet inte hur många gånger jag sagt "shit just got real" idag. Herregud, förstår inte att någon (jussi) inte bara slagit mig på käften än! Hahaha. Hade världens sämsta skoldag med två prov som gick skit. På kvällen var det sista grundseriematchen för denna säsong som resulterade i förlust (0-1) mot ärkerivalerna och nu väntar kvartsfinaler mot TUTO. Nu börjar det påriktigt. SHIT IS ABOUT TO GET REAL!

Och med det säger en glad Sarah godnatt.

14TH FEBRUARY 2012, VALENTINES

Ifall nu nån hadd missat det så var det Valentines igår. Eller tisdag. Eller Forever alone day. Helt vad man vill kalla det. Jag minns i lågstadiet när man dona kort åt morsan och bästisen på tecka-timmen. Det var bättre förr. När höjdpunkten var chokladen man fick av fammo. Jag spenderade min Valentines här hemma, kolla på lite hockey och sen kom Josef hem. Vi kolla slutet av hockey och youtube:a tillika som vi åt en romantisk middag: snabbpizza & cola. Mm, mys. Fast vi fira ju inte direkt Valentines, utan att vi firade mer att vi överlevde 13-14 februari förra året. Hahaha


FÖRSTA SLUTSPELSBILJETTERNA - CHECK




SWEET DREAMS AND STUFF

Josef flippar, katterna spelar gitarr och jag ska försöka sova. Godnatt :)

LET THE LIGHT SHINE IN

Hennes blogg heter "förlorat mamma, pappa & syster". Hon heter Julia. Hon är tretton år. Livet är orättvist. Efter att ha läst hennes blogg känner jag bara: ALDRIG mer klaga på att ja inte har en splitterny bil, märkesskor eller något annat supermegalöjligt. Kanske man ska fokusera på det man HAR istället? Som typ en underbar familj.

EI MEITÄ KUKAAN PYSTY VOITTAMAAN

Igår före ishockeyn var jag och Josef en stund på stan. Jag är nästan aldrig i stan på helgerna. Vet int varför. Fullt med folk och sånt skit, men ändå är det på något vis mysigt. Synd bara att det int just går någo bussar på helgerna och att man är för fet och lat för att gå 2½ km. Heh. Vi hitta ingenting annat värt att sätta pengar på så vi satt all in på mat. Först KotiPizza (stalkad av snyggingar obsobsobs) och sen fika på Café de Paris. Värt.

Denna morgon såg jag för första gången på Modern Family. Sjuktjävlabraskit. Hur kan jag ha missat denna serie?! And the best part: har TRE säsonger framför mig. Awesome! Så ni vet vad jag kommer göra idag.

OH NO, I BET SHE DOESN'T MIND

Igår:
Just nu ↓

EY, YO, VINDEN HAR VÄNT

Idag har jag haft marknadsföringsprov som gick skit och så har jag haft körprov som gick bra. Högberg är nu alltså körkortsinnehavare! Jee! Mucho felicidades (eller någo sånt) till mig. Körde så skit som jag bara kund ha gjort (nerverna) och enda saken jag va nöjd med va fickparkeringen som gick perfekt!

Igår träffa jag Veronica sådär snabbt. Det var superskönt att prata lite om Ekenäs och Pampas och allt däremellan (typ Karis, hahaha). Nä men det är alltid jävligt skönt att prata med någon från Nyland emellan. Man blir helt hjärntvättad annars. Hahaha.. Sen träffa jag även Nicke och det var superroligt. Väldigt bokstavligt talat!

näin tuntuu ku inssi o ohi!

DEN MEST SPELADE LÅTEN JUST NU

Redrama kan man alltid lita på.

OCH NU VILL JAG HA VÅR


Invigde vårjackan idag, trots att termometern visade -15. Har annars hittills haft en jättekonstig dag. Är supertrött & trög. Vet int varför. Börjar äntligen få lite motivation. Bra det. Överlevde sex timmar skoldag idag varav fyra timmar var visuell marknadsföring. Diggar inte det. Vi donar skyltfönster och sånt. Helt roligt koncept och för en gångs skull bra lärare. Men det känns billigt att ha så lite tavara att hålla på med. Men nåja.



För övrigt är jag glad att Nylands brigad klarar sig! Hur länge kan man ju då fråga sig, men förhoppningsvis typ forever. Vet int vad Ekenäs sku vara utan brigaden? Sen ska man tydligen sätta hela svenskfinland till en enda kommun eller någo sånt. Inte riktigt, men nästan. Att sätta ihop kommuner förstår jag, men int fan vill jag att antingen Hangö eller Ingå ska höra till Raseborg. Jag är ju en de få som säger att "jag kommer från Raseborg" och inte från Ekenäs. Men det kan ju bero på att jag kommer just från Ekenäs. hahaha.

12 MONTHS, A FEW MORE WISHES


bilder från 2012 Wishes, älska tumblr.

MIKKIS TYCKER INTE OM KAMERAN


webkamera - long time no see!

PRESIDENTTI ON TYÖ


Jag åkte tåg upp till Vasa under valvakan och mitt internet i tfn fungerade inte riktigt som jag ville. Så jag satt där på tåget och inte riktigt visste läget i valet tills jag mottog detta sms. Det visste man nog från början, att Niinistö skulle vinna, men det var ju ändå jännä att se procenten och antalet. Kudos att Haavisto fick över en miljon röster! Jag måste medge att jag inte röstade nu i andra omgången. Mest för att jag kände att det inte spelade någon roll för mig om det skulle bli Haavisto eller Niinistö. Då kändes det inte rätt att rösta helt enkelt. Men såhär i efterhand så skulle jag gärna ha röstat blankt för att ens visa intresse...

Alla vi nittiotalister är ju uppvuxna med Halonen. Hon är den enda president jag "kan minnas". Och det kommer vara ovant att inte se sin president hoppa och skrika på plats när Finland spelar hockey, t.ex. Fniss.


MOTEL MARINE W ASTRID YESTERDAY



DET E SÅHÄ DE KOMMER BLI SEN


Huj saakeli vilken resa igår! Först tåg till Seinäjoki var jag fick vänta två timmar extra på mitt tåg, tåg till Tammerfors varifrån det gick en försenad proppfull buss till Åbo. Jag var den enda som kom försent (alltså från Tammerfors) som sku vidare till Karis så jag fick åka TAXI hem. VR tarjoo, tack tack!

Idag har jag varit på kaffe med Sofie och ska lite senare träffa Astrid. Trött idag, så tror det blir familjekväll ikväll. ♥ Och ja förresten, FYSATAN så skönt att vara i söder i vårt iskalla land. Här är det endast -18 grader! WTF! Och så klaga schakki att de e kallt här, jonej... I Vasa ha vari runt -30 senaste dagarna. Tycker det är varmt och skönt här i Ekenäs. :)

LOST IN TAMPERE AGAIN



Igår bokade jag och Josefin en pre-weekend (på Josefs födelsedag) i våran absoluta favoritstad (efter Karis), nämligen Tampere! I slutet av februari ska vi bo som queens på hotell Cumulus i centrum och kolla på hockeyderby mellan Tappara-Ilves. Kommer bli SÅ SJUKT JÄVLA AWESOME!!! VADÅ TAGGAD?! Woop woop!

Gjorde typ samma resa i höstas, då bilderna är tagna.

I'M COMING HOME, I'M COMING HOME...


Voi fan. Jag och Jussi hade planer att fara till Kouvola med ett gäng andra hockeyfantaser i helgen men det blir tydligen inte av. P.g.a för få anmälda. Typiskt Vasas gloryhunters. Nåja, istället återgår jag till plan a och rullar ner mot Ekenäs imorgon efter skolan. Hoppas att VR är på min sida imorgon. Inga förseningar i denna kyla, tack!

WHEN YOU TRY YOUR BEST BUT DON'T SUCCEED

Saakeli vilken jobbig vecka det här är. Inget går som det ska, inte på nått plan. HELVETTEEEES HELVETE. Just nu är det närmare 30 minusgrader utomhus också, oskön-t. Ingen motivation för skola, huvudvärk hela tiden. Jonej, sku man inte veta bättre sku man nästan gå och gräva ner sig. Men som tur är har jag helgen att se fram emot. K Ä M P A !

FÖRSTA FEBRUARI


RSS 2.0